Google инвестира в удължаването на живота

Google инвестира в удължаването на живота

Интернет гигантът Google ще инвестира в създаване на изследователска компания под името Calico, която ще се фокусира върху разработки, свързани със здравето и удължаването на човешкия живот, съобщи самият Лари Пейдж.

Засега е тайна над какви продукти конкретно ще работи новата компания. Известно е обаче, че Calico ще оперира като самостоятелна фирма и ще се ръководи от известния специалист в областта на биохимията и микробиологията Артур Левинсън, който понастоящем е член на Съвета на директорите на Apple, на управата на фармацевтичния конгломерат Hoffmann-La Roche и биотехнологичната корпорации Genentech.

Шефът на Apple Тим Кук приветства идеята за новото поприще на Левинсън с думите „Няма друг по-подходящ от него да ръководи тази мисия”.

Анализатори прогнозират, че е много вероятно оглавената от Левинсън компания да започне стратегическо партньорство с Genentech и Hoffmann-La Roche. Genentech е смятана за пионер в биотехнологичната промишленост, а конгломератът Hoffmann-La Roche, в чийто състав е и Genentech е световен лидер в областта на диагностиката. И двете компании понастоящем са концентрирали усилия в решаването на проблеми в такива области като онкология, имунология, регенерация на тъкани, неврология и лечение на тежки инфекциозни заболявания.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
По-убедителни и харизматични в две стъпки