Google инвестира в удължаването на живота

Google инвестира в удължаването на живота

Google инвестира в удължаването на живота

Интернет гигантът Google ще инвестира в създаване на изследователска компания под името Calico, която ще се фокусира върху разработки, свързани със здравето и удължаването на човешкия живот, съобщи самият Лари Пейдж.

Засега е тайна над какви продукти конкретно ще работи новата компания. Известно е обаче, че Calico ще оперира като самостоятелна фирма и ще се ръководи от известния специалист в областта на биохимията и микробиологията Артур Левинсън, който понастоящем е член на Съвета на директорите на Apple, на управата на фармацевтичния конгломерат Hoffmann-La Roche и биотехнологичната корпорации Genentech.

Шефът на Apple Тим Кук приветства идеята за новото поприще на Левинсън с думите „Няма друг по-подходящ от него да ръководи тази мисия”.

Анализатори прогнозират, че е много вероятно оглавената от Левинсън компания да започне стратегическо партньорство с Genentech и Hoffmann-La Roche. Genentech е смятана за пионер в биотехнологичната промишленост, а конгломератът Hoffmann-La Roche, в чийто състав е и Genentech е световен лидер в областта на диагностиката. И двете компании понастоящем са концентрирали усилия в решаването на проблеми в такива области като онкология, имунология, регенерация на тъкани, неврология и лечение на тежки инфекциозни заболявания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ