LG се върна към печалба след серия от загуби

LG се върна към печалба след серия от загуби

LG се върна към печалба след серия от загуби

Южнокорейската компания LG Electronics Inc се върна към печалба през четвъртото тримесечие на миналата година, след като най-новият модел смартфон на компанията сложи край на серия от последователни тримесечни загуби, предава „Ройтерс“. LG съобщи за оперативна печалба от 23 млрд. вона ($ 20,5 млн.). Това е доста по-малко от прогнозираните 64 млрд. вона печалба от Thomson Reuters. Преди година компанията отчете загуба от 246 млрд. вона и 32 млрд. загуба през предходното тримесечие.

Бизнесът с мобилни телефони на LG отчете 9,9 млрд. вона оперативна печалба, което е рязко подобрение от 262 млрд. вона загуба година по-рано и 140 млрд. вона загуба през третото тримесечие. "Това насърчава бизнеса с мобилни телефони на LG", каза анализаторът Грег Нох. "Цифрата на печалбата е много малко, но приходите се подобряват, след преструктуриране на бизнеса“, заявиха от компанията. Обратът в бизнеса на компанията е подкрепен със солидни продажби на модела Optimus LTE, който работи с платформа на Google Android и е най-популярният смартфон на LG с 1 милион продадени бройки от дебюта си през октомври.

Apple и Samsung заедно контролират почти половината от световния пазар на смартфони, според данни на индустрията. Мобилният бизнес на LG загуби близо 1 млрд. долара от второто тримесечие на 2010 г. LG заяви, че има цел да повиши продажбите през 2012 г. до 57,6 трлн. вона. Акциите на LG акции са спечелили 13% през последните три месеца, побеждавайки с 2% ръст в по-широкия пазар.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ