Nokia продаде 1,5 млрд. телефона с операционната система S40

Nokia продаде 1,5 млрд. телефона с операционната система S40

Nokia продаде 1,5 млрд. телефона с операционната система S40

Финландският производител на мобилни телефони Nokia заяви, че е продала 1,5 милиарда телефона, които работят операционната система S40. Първият S40 телефон беше продаден през 1999 г., а софтуера подкрепяше търговския успех на Nokia в продължение на години.

"Трудно е да се помисли, че има продуктова линия с такова въздействие върху населението в света", казва Мери Макдауъл, който работи в разделението за мобилни телефони на Nokia.

S40 се използва в телефони, които могат да използват приложения, но им липсва изчислителната мощност на смартфоните. Nokia смята, че в момента има 675 милиона активни собственици на S40 телефони в света и казва, че в момента се продават около 12 телефони от семейството на S40 всяка секунда.

Днес версията на S40 е много далеч от оригинала, с някои функции, които имат функционалности и стартирани приложения, които допреди няколко години бяха изключителен резерв на смартфоните.

Компанията казва, че ефективното управление на софтуера на паметта на телефона и енергията на батерията го правят идеален кандидат, който да "свърже следващия милиард" - хора, които или нямят достъп до телекомуникации в момента или са твърде бедни, за да си позволят смартфони.

"Следващият милиард," казва Макдауъл, "няма да дойде от селските райони, а от големите градове и най-младите."

За да направи S40 телефоните, привлекателни за тях, софтуерът и хардуерът, по който тя работи сега поддържат широка гама приложения, както и невероятно популярната игра Angry Birds и възможност за свързване със социалните мрежи. 

Всеки ден Nokia регистрира 3,7 млн. изтегляния на приложения за S40 телефони.

През октомври миналата година компанията стартира новия си телефон флагман, Lumia 800, който работи с Microsoft Windows Phone 7,5 софтуер, също така представи гама от телефони S40 телефони под новата марка Asha.

Някои експерти поставят под въпрос Nokia S40, но г-жа Макдауъл защитава софтуера. "Това е бизнес с относително ниски разходи за развитие, така че, въпреки че средната единична цена е ниска, това е печалбата е все още добр", казва тя.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ