Автобус с деца се обърна край Варна, загина жена

Автобус с деца се обърна край Варна, загина жена

35-годишна жена от Украйна загина вследствие на автобусна катастрофа, станала около 18.00 ч. на три километра от Варна. Пет деца и други двама възрастни са ранени При навлизане в остър завой автобусът се е преобърнал, съобщи пресцентърът на МВР. В него пътували 40 летовници от Украйна, сред които и много деца.

Туристите били превозвани от Несебър, където прекарали почивката си. По-късно тази вечер трябвало да отпътуват от Варна за Украйна.

 Ранените деца са със счупвания и охлузвания, без опасност за живота. 35-годишната жертва, която засега е известна само с първото си име - Наталия е получила тежка черепно-мозъчна травма и е починала в реанимацията на  МБАЛ "Св. Анна".

На мястото на инцидента е пълно с линейки, екипи на пожарната и полицията. Пътува и кран, който да изтегли катастрофиралия автобус. Причините за инцидента все още не са ясни, работи се по няколко версии, включително и техническа неизправност. Трафикът на автомобили е отклонен.

Това е пореден тежък инцидент с автобус за по-малко от месец у нас. На 15 юни осем души загинаха, а други девет бяха ранени при катастрофа на автобус на фирма "Ентуртранс" на автомагистрала „Тракия”.

Миналата седмица автобус с деца, дошли на почивка от Словакия се удари челно с лек автомобил.  Загина шофьорът на колата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ