Александър Велев оспори избора на шеф на БНР

Александър Велев оспори избора на шеф на БНР

Александър Велев оспори избора на шеф на БНР

Един от кандидатите и бивш генерален директор на националното радио Александър Велев подаде жалба във Върховния административен съд срещу решението на СЕМ за избора на Валери Тодоров за директор на БНР. Тодоров бе преизбран за втори мандат, а Велев беше един от деветимата кандидати, включили се в проведения наскоро конкурс.

Велев, който в момента е кореспондент на радиото в Берлин, обжалва решението на медийния регулатор с мотива, че е нарушен "принципът на равнопоставеност на кандидатите". По-конкретно: СЕМ в крачка и при започнала вече процедура е променил сроковете за подаване на документи за участие, тяхната проверка и датите за събеседване на кандидатите.

Освен това Велев твърди, че Валери Тодоров е представил вижданията си за развитието на БНР в обем над определения от СЕМ. "Това дава възможност на спечелилия кандидат да представи много по-подробно своите виждания за развитието на БНР от останалите кандидати и нарушава принципа на равнопоставеността при конкурса", коментира в жалбата си тъжителят.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ