Без сняг до Нова година

Без сняг до Нова година

Нова година ще посрещнем със сухо време и без сняг. Дъжд ще вали на 27 и 28 декември, но само в крайните точки на Южна България, прогнозира в ефира на „Дарик” Людмил Кърджилов от Vremeto.bg.

На 26 декември слаб средиземноморски циклон ще премине южно покрай България и на 26, 27, 28 декември времето ще се затопли. Очаква се температурите в Източна България да достигнат до 12-15 градуса.

В Южна България ще вали, превалявания ще има в Рило-Родопската област. По  високите части на планините валежите ще са от сняг, в низините - дъжд. След това времето отново ще бъде тихо, с разкъсана облачност, слънчево, следобед с температури над нулата. Такова ще бъде времето и на Нова година.

Валежи от сняг може да има едва след 6-7 януари.

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, но облачността, средна и висока, от югозапад ще започне да се увеличава и към края на деня над повечето райони вече ще е значителна. Главно покрай река Дунав, в Горнотракийската низина и по Черноморието ще бъде мъгливо. Почти тихо. Максимални температури, в повечето места, между 4° и 9°, в София 5-6°. В местата с трайна мъгла, дневните температури ще останат по-ниски - около 0°.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за декември, през деня слабо ще се понижи.

Над планините ще бъде слънчево. По-късно и там ще се появи висока и средна облачност. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще има мъгла. Около обяд видимостта ще се подобрява. Едва привечер и там ще се появи разкъсана висока и средна облачност. Максималните температури ще са 7° - 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ