Блокираха data.bg.org

Блокираха data.bg.org

Блокираха data.bg.org

Антимафиоти преустановиха дейността на сайт от топ 10 на българските торент-тракери, съобщава МВР. Служители от сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” при ГДБОП са провели операция по предотвратяване на незаконно използване на авторски произведения, без съгласието на правоносителите чрез торент – тракер https://data-bg.org .

В хода на акцията са установени собственикът на торент-тракера и лице, разпространило защитения обект на авторското право и сродните му права.

Проверени са адреси във Варна и Разград. Иззети са компютърни системи, чрез които е администриран сайтът. Той осигурявал на интернет потребителите достъп до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото по закон съгласие на правоносителите в продължение на над пет години.

Чрез торент–тракера е предоставян неограничен достъп до касови филмови заглавия, както чужди, така и български. По този начин са нанесени огромни щети на филмовата индустрия и българските творци, отчитат от полицията.

В резултат на действията на служителите на ГДБОП-МВР е преустановен достъпът до сайта, който е в топ 10 на българските торент–тракери, чрез които се нарушават права на автори, продуценти, изпълнители и издатели от България и чужбина.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ