Варненски бизнесмен убит в София

Варненски бизнесмен убит в София

Варненски бизнесмен убит в София

39-годишният варненски бизнесмен Борислав Манджуков е бил убит тази вечер в София, предаде БНР. По информация на националното радио убийството е станало на бул. "България", в близост до Околовръстното шосе. По неофициални данни Манджуков е бил убит, докато е влизал във входа на блока, където живеел. Според други източници, сцената на местопрестъплението е столичният кв. "Бокар", който също е на бул. "България".

Сигнал за смъртта му са подали съседи. Пристигналият екип на Спешна помощ е констатирал убийството като първоначално не е било ясно дали е бил застрелян или наръган с нож. Впоследствие криминалистите са установили, че е станал жертва на куршум. Според БНТ Манджуков е убит с един изстрел в сърцето. Районът е отцепен, провеждат се следствени действия.

Убитият притежаваше в съдружие веригата заведения "Версай", "Булгари" и дискотеки "Еxit". Има няколко чейндж бюра и хотели, включително и на Златни пясъци. Напоследък не се задържал много във Варна, управлявал е бизнеса си от София. Манджуков и съдружникът му възнамерявали дори да отварят нощен клуб в Лондон.

 Борислав Манджуков има няколко криминални регистрации, като сред тях и за контрабанда на цигари. Преди време попадна и в обсега на спецоперацията "Цигарджиите" във Варна, организирана от бившето ръководство на МВР, начело с Цветан Цветаноw.

В. "24 часа" уточнява, че Манджуков има заведени 48 висящи дела, предимно за измами.  Името му нашумя в знаков процес през януари 2013 г., когато 39-годишният предприемач беше изправен на съд по обвинение в имотна измама за периода 2004-2006 г., през който Манджуков поддържал заблуждение у варненец, че ще му построи жилище в Гръцката махала. Потърпевшият платил на три вноски 26 000 долара. Манджуков му издавал подписани записи на заповед, но когато идвало време за връщане на парите, ги късал и издавал нови, с нови срокове. После започнал да се крие от клиента си, припомня в. "24 часа". По делото бяха призовани 10 свидетели и вещи лица. Съдът обаче прецени, че са нужни още доказателства. Магистратите поискаха още свидетели и експертизи и делото беше отложено за март.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ