Времето: Облачно, с превалявания и вятър

Времето: Облачно, с превалявания и вятър

Денят ще е предимно облачен, около и след обяд на много места отново ще превали. Вятърът ще е умерен, в Източна България временно и силен - от север, северозапад. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, прогнозира НИМХ-БАН.

По Черноморието също ще остане облачно и ще превалява с прекъсвания. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 14-15 градуса.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800-2000 м - от сняг. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 6, на 2000 метра - около 1 градус.

Продължителността на деня е 14, 16 ч.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане малко по-ниско от средното за май.

През празничните почивни дни ще има разкъсвания и намаления на облачността, по-често преди обяд. Все още на много места ще превалява за кратко, главно около и след обяд и до полунощ, в отделни райони са възможни и гръмотевици.

В петък в западните райони ще духа слаб северозападен вятър, в източната половина - до умерен, от север-североизток. В събота ще се ориентира от юг; през следващите дни - от югоизток-изток.

През първите дни от следващата седмица преваляванията ще са по-локални, слаби и краткотрайни. Ще продължи бавно да се затопля, но ще остане по-хладно от обичайното за периода.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ