Ден 6 на протеста в София в снимки

Ден 6 на протеста в София в снимки

Ден 6 на протеста в София в снимки

Протестът в София срещу властта продължи снощи за шести пореден ден. Няколко хиляди души се събраха пред сградата на Министерския съвет, откъдето се отправиха по редовния маршрут на демонстрацията към парламента и след това към Орлов мост. Скандираше се основно „Оставка!”. 

Протестиращите твърдят, че няма да се откажат, докато кабинетът „Орешарски” не падне. Мнозина сред тях заявяват, че не желаят повече да ги управляват парламентарно представените в момента партии и настояват за избиране на нови лица в политиката.

Шествието за пореден ден се проведе мирно и спокойно, без инциденти. В движението отново имаше семейства, малки деца, кучета, велосипедисти, тийнейджъри, интелектуалци, възрастни хора, млади работещи.

„Докато все още се намираха при Министерски съвет, около фонтана при президентството, протестиращите бяха отцепили района и оформиха нещо като детски кът, където децата играеха и се забавляваха”, пише „Дарик”.

Снимките тук, дело на нашия фотограф Дияна Георгиева, показват част от атмосферата на вчерашното многохилядно шествие в столицата, обозначавано в социалните мрежи с хаштага #ДАНСwithme ден 6.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ