Режат парите на министри за участие в съвети и комисии

Режат парите на министри за участие в съвети и комисии

Режат парите на министри за участие в съвети и комисии

Премиерът, вицепремиерите и министрите няма да получават възнаграждения за участие в съвети, комитети, комисии, органи на управление или контрол на фондове, сметки и други. Това реши днес парламентът, който гледа на първо четене промените в Закона за администрацията, предава БТА.

Без заплащане ще са и заместник-министрите, посочени като еднолични органи и техните заместници и членове на колегиални органи, областните управители и заместник-областните управители, ако участват като представители на държавата или общината в съвети, одитни комитети, комисии, работни групи, органи на управление или контрол на търговските дружества с държавно или общинско участие, сметки и други, които не са юридически лица или органи на управление и контрол на юридическите лица.

Служители в администрацията на изпълнителната власт няма да могат да бъдат приемани като външни експерти, според новите промени. На привлечените като консултанти външни експерти ще се изплаща възнаграждение в размер, определен със заповедта за тяхното назначаване.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ