Заради многото нарушения всеки ден данъчни проверки по Черноморието

Заради многото нарушения всеки ден данъчни проверки по Черноморието

Заради многото нарушения всеки ден данъчни проверки по Черноморието

Данъчните проверки в черноморските курорти стават ежедневни заради повсеместните нарушения и укрити обороти, които инспекторите  установиха в последните два уикенда, съобщи Националната агенция по приходите. Решението е взето, след като нарушенията са докладвани на вицепремиера Дянков и министър-председателя Борисов.

Един от собствениците на дискотека в Слънчев бряг, който участва в управлението на 16 фирми, дължи близо 1,5 млн. лв. за данъци и осигуровки. По тази причина всеки сезон дискотеката се стопанисва от ново търговско дружество, собственост на същото физическо лице. Изпълнителният директор на НАП вече е възложил ревизия на този човек, той ще отговаря солидарно с цялото си имущество за дълговете на фирмата, съобщават от агенцията.

4 от фирмите, които стопанисват развлекателни заведения на плажната ивица дори не са регистрирани по ДДС, тоест твърдят, че годишният им оборот е под 50 000 лв.

Търговските обекти, които продължават да извършват нарушения и след откритото данъчно наблюдение, ще бъдат запечатвани, допълват от НАП.

Данъчните вече водят и регистър на луксозните автомобили, които всяка вечер паркират пред заведенията в курортните комплекси. Техните собственици ще бъдат проверени в софтуера на НАП дали имуществото им съответства на декларираните доходи, заплашват от агенцията.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ