Кой е най-вероятният виновник за трагедията в Добрич?

Кой е най-вероятният виновник за трагедията в Добрич?

Кой е най-вероятният виновник за трагедията в Добрич?

Шефовете на дирекция „Строителство и градоустройство“ към общината заявиха пред Нова ТВ, че най-вероятният виновник за трагедията в Добрич е изпускането на язовири.

В продължение на 24 часа десетки семейства в Добрич успяваха да стигат до домовете си само с лодки, пише Vesti.

Защо Добрич беше наводнен? Хората там се оказаха прави.

От общината потвърдиха, че са преливали язовири и тази вода е заляла града, а възникналите въпроси са защо никой не е предупредил хората за идващото бедствие и защо никой не е изпуснал язовирите преди те да прелеят.

Сега в Добрич все още има хора, които не могат да се върнат в домовете си. В част от града обстановката остава бедствена.

Хората разчистват района сами и се опитват да се справят с положението със собствени сили.

Пожарната и „Гражданска защита” отводняват Индустриалната зона и канала, който е трябвало да спре водата да нахлуе в Добрич.

Същевременно в момента в Добрич вали проливен дъжд, придружен с гръмотевична буря. Отводнителни дейности се провеждат на територията на града след наводненията от четвъртък, а в канализацията се връща вода. Има прекъснати водопроводи, залети са помпени станции и трафопостове, а достъпът до тях е затруднен. Продължава да прелива язовирът Плачи дол, като в северната част на Добрич водата не е спаднала изобщо.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ