Лъчезар Иванов аут от ръководството на ГЕРБ

Лъчезар Иванов аут от ръководството на ГЕРБ

Лъчезар Иванов аут от ръководството на ГЕРБ

Един от смятаните за най-верни и близки политически съратници на премиера Бойко Борисов – Лъчезар Иванов подаде днес оставка като зам.-председател на парламента и като председател на софийската организация на партията.

Малко преди това той излезе от кабинета на председателя на НС Цецка Цачева. Сам обяви, че депозира оставките си и ги аргументира с „новите принципи и възгледи на ГЕРБ за прозрачност на управлението.

Иванов коментира още, че от негова страна това е проява на доблестно поведение, но отказа да съобщи дали се оттегля под партиен натиск. Най-вероятната причина за оставките е избухналият наскоро скандал, в който стана ясно, че Иванов се е опитал да спре излъчването на репортаж по Нова телевизия, разобличаващ замогването на митничаря Сергей Бранков, който е негов приятел.

В-к „24 часа” цитира днес обяснения на Иванов, че e искал да спира репортажа, а да не се замесва институцията на Народното събрание. В материала става дума за служител на парламента, казва още Иванов. Всъщност, става дума за съпругата на митничаря Бранков – Елеонора, която работи като главен специалист в парламентарната комисия по здравеопазването, чиито председател е Лъчезар Иванов.

По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се произнесе по казуса най-вероятно следващия вторник.

Съпредседателят на Парламентарната група на партията Красимир Велчев пък сподели в кулоарите на парламента, че още преди месец Иванов му е казал, че иска да се оттегли като председател на софийската организация, защото работата му идвала в повече.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ