Министърът на образованието уволнява виновните за отпадането на стихотворения от Ботев

Министърът на образованието уволнява виновните за отпадането на стихотворения от Ботев

Министърът на образованието уволнява виновните за отпадането на стихотворения от Ботев

Министърът на образованието и науката Анелия Клисарова ще уволни виновните по случая с проекта за промяна на учебните планове, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

„Докато аз съм министър, няма да позволя от програмата по български език и литература да отпадат произведения на български класици”, заяви Клисарова по повод появилите се в медиите твърдения, че ще се променят учебните планове и програми по български език и литература. Министър Клисарова отбеляза, че объркването е причинено от проект, разработван по време на управлението на ГЕРБ, който е качен на сайта на МОН. Във въпросния проект по български език и литература липсват значими произведения на Христо Ботев, на Никола Вапцаров и на други български класици. В този проект не се разглежда „Тютюн”, а „Осъдени души”.

Министър Клисарова изрази категоричното си несъгласие с предвиденото в проекта. „Не виждам как с подобни промени можем да повишим качеството на обучение и защо българските класици трябва да са представени с по-малко произведения“, бе категорична тя.

Министър Клисарова обяви, че от вчера е разпоредила проверка, която да установи как е разработен проектът, кой го е подписал, на какъв принцип е решено кои произведения да отпаднат и кои не, на каква стойност е той и кой е взел парите за него. След проверката министърът ще уволни виновните и ще даде нарочна пресконференция, на която ще предостави информация по случая.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ