България

Политика

|

Общество

|

Митинг в подкрепа на жителите на Катуница организират фенклубовете на „Ботев” и „Локомотив”

Митинг в подкрепа на жителите на Катуница организират фенклубовете на „Ботев” и „Локомотив”

Митинг в защита на жителите на Катуница ще се проведе в Пловдив от 17.00 часа на площад „Централен”днес. Организатори на проявата са фенклубовете на футболните отбори „Ботев” и „Локомотив”-Пловдив, съобщиха на специална пресконференция в полицията днес.

 Самите фенове твърдят, че в дните на спонтанно недоволство е ставало въпрос за граждански протест, а не за изяви само на футболни привърженици, тъй като уличните шествия са възниквали спонтанно след анонимни призиви във Фейсбук. За днешния митинг е поискано по официален път и дадено разрешение от общината. Организаторите са се обърнали с молба за съдействие и към полицията.

Протестът най-общо е срещу допускането на беззакония. Към него има и специални искания, набелязани в платформа, обясниха футболните фенове.

Директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов заяви, че полицията също ще се погрижи митингът да протече без излишно напрежение. „Момчетата също си създават своя организация за опазване на реда за недопускане на провокации”, обясни Чонов. Ще се следим за недопускане на конфилкти и сблъсъци, но с толерантност към проявата на фенклубовете, защото в една правова държава всеки трябва да има възмжност да заяви исканията си, добави той

„По време на снощния протест в Асеновград само за 20 минути са получени 13 фалшиви сигнала за сблъсъци в ромските махали. Това е манталитет на някои хора, които се опитват да дестабилизират обстановката”, сподели още комисар Чонов.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ