Над 10 станаха ранените при взрива на цистерната край Езерово

Над 10 станаха ранените при взрива на цистерната край Езерово

Над 10 станаха ранените при взрива на цистерната край Езерово

Над 10 пострадали са настанени в болници във Варна след взрива на цистерна на гара  Езерово днес следобед, съобщиха от пресцентъра на МВР. По информация на ведомството петима от тях са пожарникари, единият от които с 25% изгарания, двама работници на фирмата, мъж и две жени, които работели на съседен обект. Един от работниците е в много тежко състояние с над 90% изгаряния. Според варненски медии обаче пострадалите броят на пострадалите пожарникари е межд 6 и 7.

Над 20 влака са спрени от движение от момента на инцидента заради тежкото произшествие. Организирано е извозване с автобуси на пътниците от гара Повеляново до Варна. Все още няма яснота кога ще бъде възстановено движението на влаковете.

Над 6 часа вече продължава борбата с пожара, възникнал при тежкото произшествие, което стана около 16.10 ч. днес при претоварване на газ пропан-бутан от цистерна на гара Езерово на автоцистерна. Възпламенила се е цистерната, след което е избухнала и автоцистерната. При пълненето на пропан-бутана в автоцистерната, се е спукал маркучът, който пълнел. Той е под високо налягане и при изтичането на газ ,при допира й със земята, се получила искра и възпламеняване. Човекът, който е пълнел цистерната, е бил изхвърлен на земята от ударната вълна

Местни жители описват с ужас оглушителен тътен, който е разтърсил района. Пред bTV жена, чийто дом се намира в близост до гарата разказа, че от ушите й потекла кръв. Експлозията е нанесла и материални щети на околни сгради, включително и жилищни. Има паднали тавани, изкъртени дограми и врати, но пораженията тепърва ще се установяват.

Пламналите цистерни подпалиха и 50 дка. сухи треви. Продължават усилията на пожарникарите за овладяване на пожара в района на гара Езерово, съобщиха от пресцентъра на МВР. Допълнителни сили и средства са се включили в гасенето на пожара, възникнал на гара Езерово. На място са огнеборци от Шумен и Девня, както и специализирана техника от летище Варна.

Преди малко областният управител на Варна Иван Великов увери, че ситуацията е овладяна, няма опасност за намиращите се в района населени места, на този етап не се предвижда евакуация на жители им.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ