България

Политика

|

Общество

|

Най-интересното във вестниците на 8 септември, сряда

Най-интересното във вестниците на 8 септември, сряда

Добри новини се промъкват измежду обичайните негативизми в пресата ни. Ето, в. „Сега” се е добрал до точен отговор на екзистенциалния въпрос: Колко му трябва на човек да е щастлив? – „60 000 евро годишно осигуряват щастие”. Зад изчисленията стоят авторитетни учени от Университета в Принстън, които изследвали каква е връзката между жизнения стандарт и чувството за щастие. Всеки долар в повече (ние сме по-скромни, и на всеки лев ще се зарадваме) е добре дошъл и чувството за благополучие е пряко свързано с увеличаването на доходите, но до определено ниво, поучават мъдрите глави от Принстън. Още по-поучителен е изводът им за пряката връзка между ниските доходи и нещастието: "Недостигът на пари задълбочава емоционалната болка. Той е съпътстван с разводи, болести и самота", твърдят авторите, икономистът Ангъс Дийтън и носителят на Нобелова награда за 2002 г., Даниъл Канеман.

Горещо препоръчваме това четиво на Симеон Дянков и компания, т.е заместниците му по повод друго заглавие, което откриваме в „Стандарт” – „Минималните пари и пенсиите във фризера до 2012 г.”

Като оставим това настрана, иначе сме добре и ни чака светло бъдеще. Поне така твърди бившият премиер на Испания Хосе Мария Аснар – „Аснар обеща светло бъдеще на България”, (в. „Сега”). То, по нашите географски ширини си е светло, лятото си е слънчево, дните – дълги, та и догодина, т.е. в бъдеще време сигурно пак ще е доста светло през юни, юли и август. А може и светлото бъдеще да се окаже оптическа измама – за справка „Догодина пицата ще е малко по-голяма” , в. „24 часа”.

Към добрите новини може би да причислим и „Борисов не казва ще вдига ли данъци”, в. „Труд”. От опит знаем, че мълчанието на премиера в такива случаи е добър знак – той не говори, защото слуша гласа на народа и накрая се отказва ...да вдига данъци. Дано и този път да спази традицията.

Колебаем се само към коя категория да отнесем новината „Вестник "Класа" спира да излиза на хартия, ще има само онлайн издание”, (в. „Дневник”). Е, нека кажем само, че това е просто новина!

 „Мениджър Нюз” ви желае добронамерено четене!

 

Още заглавия:

„Путин се сравни с Рузвелт, намеква за трети мандат” – в. „24 часа”

 „Лобизмът може да повлече управлението” – анализ на Евгений Дайнов в „Труд”

 „Защо Америка не работи” – Кенет Рогоф, в. „Дневник”

 „В Испания няма роднински фирми” – интервю с бившия испански премиер Хосе Мария Аснар в „Труд”.

 „Творци” – Димитри Иванов, в. „Сега”

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
По-убедителни и харизматични в две стъпки
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива