НИМ: Интересът към тракийското злато на България е невероятен

НИМ: Интересът към тракийското злато на България е невероятен

Десетки хиляди столичани и гости на София прииждат към Националния исторически музей, за да видят тракийското злато на България, завърнало се отново у дома – в зала №2 на музея. Това съобщиха от пресцентъра на Националния исторически музей, цитирани от агенция „Фокус“.

Безценните съкровища привличат с великолепието си дори и онези ценители на древното изкуство по нашите земи, които добре ги познават. 

Днес, утре и на 30 декември входът на НИМ е свободен и това допълнително умножава интереса към неповторимото културно историческо богатство на българските земи. Тук, в Бояна, в полите на Витоша, идват на своеобразен предколеден поклон пред изящните старини цели семейства, групи от приятели, млади и стари, като за отбелязване е големият брой младежи и деца. Доста са и чужденците, които откриват и по този начин България.
„Интересът към изложбата на съкровищата е логичен и закономерен, но надхвърли дори и нашите очаквания”, каза директорът на НИМ проф. Божидар Димитров. „Доволни сме, че донесохме радост на хиляди хора в празничните дни”.
Мнозина от дошлите до НИМ, за да видят Панагюрското съкровище и другите съкровища на древна България, се възползват от случая да разгледат и останалата прекрасна част от експозицията на музея.
Служителите на НИМ са приятно изненадани от невероятния интерес към експозицията, но с удоволствие ще работят така, че всеки посетител да може да се докосне до прекрасните ценности.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ