"Новатори в образованието" удължава срока за кандидатстване

Новатори в образованието удължава срока за кандидатстване

Порталът за образователни новини Uchi.bg удължава срока за кандидатстване в класацията “Новатори в образованието”. Поради големия интерес към инициативата, търсеща личностите с принос в развитието на образователната ни система, класацията ще приема кандидатури до 24 януари 2014 г., предадоха организаторите. Инициативата, която популяризира  новите технологии и методи на преподаване, спечели редица поддръжници, вярващи, че процеса на обучение ще се промени изцяло през следващите години.

 „Много се радвам, че тази инициатива се зароди точно сега, защото много промени вече настъпват в образованието, но и много от тях предстоят. Крайно време е да се появи такава класация за личности, въвели модерни обучителни методи и иновативни решения в образованието, както и преподаватели, посветили голяма част от живота си на превръщането на учениците в подготвени и мотивирани за живота личности. За мен и моите колеги е съвсем естествено да се включим и да подпомогнем тази инициатива“, заяви Наталия Футекова, управляващ съдружник в софтуерната компания ERP.BG и член на журито на класацията „Новатори в образованието“.

Организатор на класацията, която привлича общественото внимание към позитивната промяна в българската образователна система, е порталът за образователни новини Uchi.bg. До 24 януари всеки желаещ може да номинира кандидат за отличието новатор в образованието на адрес: info@uchi.bg. Изпратената номинация подлежи на предварително одобрение от журито на класацията, съставено от представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди и журналисти с дългогодишен опит в сферата на образованието или технологиите.

Крайната подредба в класацията ще определят критериите: иновативност (в каква степен дейността на кандидата е новаторска), позитивност (целта е да се оценят не просто иновациите, заради самите иновации, а степента, в която имат положителен ефект) и мащаб (на каква част от обществото е полезна дейността на кандидата).

 Всички участници в класацията, както и всички оценки на журито, ще бъдат публикувани на страницата на портала Uchi.bg. 

Повече информация за класацията “Новатори в образованието” е достъпна на адрес: https://uchi.bg/?page_id=1215

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ