Почина втори водолаз, работещ в АЕЦ "Козлодуй"

Почина втори водолаз, работещ в АЕЦ Козлодуй

Почина втори водолаз, работещ в АЕЦ "Козлодуй"

По време на обучение е починал водолазът Росен Антонов, работещ в АЕЦ „Козлодуй”. Това се е случило в късния следобед вчера по време на поддържащо обучение за работа в подводни условия на командировани служители от АЕЦ „Козлодуй", осъществявано от Института по океанология при БАН - Варна, в акваторията на Черно море, съобщиха от централата.

За инцидента са уведомени Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", Териториалното поделение на Националния осигурителен институт - Враца, както и другите компетентни органи.

АЕЦ „Козлодуй" е сформирала собствена комисия, която днес е заминала за Варна за изясняване и анализиране на всички обстоятелства около трагичния инцидент.

В началото на май тази година при инспекция на шахта в АЕЦ „Козлодуй" на метри под водата загина 29-годишният Радослав Стоянов от Козлодуй. Според издадения смъртен акт мъжът е починал от инфаркт, причинен от заболяване. Според негови близки и роднини обаче той е бил атлетичен и в добро здравословно състояние и е изключено да е страдал от сърдечно заболяване. Това накара централата да започне собствено проучване на инцидента.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ