По телефона, Лъчезар Иванов подаде още една оставка

По телефона, Лъчезар Иванов подаде още една оставка

По телефона, Лъчезар Иванов подаде още една оставка

Разжалваният зам.-председател на парламента и бивш шеф на софийската организация на ГЕРБ Лъчезар Иванов напуска и третия си политически пост. Тази сутрин той уведомил по телефона председателя на парламента Цецка Цачева, че подава оставка и като шеф на парламентарната комисия по здравеопазване.

По поръка на премиера, Иванов се оттегли преди два дни от първите два поста след огласяването на случай, че се е опитал да възпрепятства излчването на скандален репортаж за негов приятел митничар по Нова телевизия. Опозицията настояваше той да напусне и здравната комисия и парламента, но последното едва ли ще стане.

 Междувременно лидерът на РЗС Яне Янев свика брифинг в кулоарите на парламента, за да огласи поредната си „сензация”. Той заяви, че разполага с достоверна информация, че Иванов е отстранен заради две разработки в ДАНС, отпреди повече от половин година.

Едната разработка била свързана с нерегламентирано покровителстване на определени групи от фармацевтичната индустрия, както и с източване на ДДС, които Лъчезар Иванов е вършил заедно с предишния здравен министър Божидар Нанев.

Втората разработка се отнасяла освен за Иванов и за други депутати от ГЕРБ и проверявала афера с акцизиа. Информацията по нея все още била класифицирина и затова Яне все още не можел да оповести публично подробности по нея.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ