Росен Петров напуска bTV и отива в партията на Бареков

Росен Петров напуска bTV и отива в партията на Бареков

Водещият на "Нека говорят" Росен Петров става член на партия „България без цензура" и напуска bTV. Той официално обяви това по време на предаването „Нека говорят", където гост му беше самият лидер на партията Николай Бареков. Гостът заяви, че Петров е неговата номинация за бъдещ министър на вътрешните работи. 

Росен Петров прочете декларация, в която съобщи за решението си да се присъедини към "България без цензура" В нея той посочи, че приема да бъде част от „България без цензура", особено ако тя влезе в коалиция с ВМРО, тъй като двете формации отговаряли на неговите граждански виждания за свобода на словото и патриотизъм.

"Поради различните писания в пресата, че отивам в партията на Бареков, моята чест на журналист и офицер ме кара да обявя, че от тази минута приемам да съм част от "България без цензура", особено ако е в коалиция с ВМРО. Правя го, защото харесвам и подкрепям нейните идеи", каза Петров.

"При тях ме зове кръвта на двамата ми прадядовци, загинали през Балканската война и Първата световна война, и кръвта на дядо ми, убит без съд и присъда преди 9 септември заради своите леви убеждения. Отивам там, за да се боря за национално съединение и помирение", каза Петров. Той заяви, че има доброто желание да изпълни докрай договора си с телевизията, но че се съмнява това да се случи. 

Бареков обясни, че е разговарял надълго и нашироко с Петров още предишните дни. В тези разговори той обяснил на бившия сценарист на "Шоуто на Слави" идеите на партията и го е поканил да стане част от нея. "Не крия, че искам да станете наш член и дори сте моята лична номинация за вътрешен министър, но след като чухте идеите ни, Вие поискахте време да помислите дали да направите тази стъпка", обясни в началото на предаването Бареков. Веднага след това Росен Петров направи официалното си изявление. 

Само преди седмица Николай Бареков обяви, че вече бившият директор на новините Люба Ризова била спряла негово участие в сутрешния блок на bTV и настояваше тя, изпълнителният директор на медиата Павел Станчев и Красимир Гергов (миноритарен собственик) да вземат отношение защо това му се е случило, припомни "Дневник". Ризова тогава обясни, че Бареков не е бил канен в сутрешния блок, за да отменят участието му и припомни в кои предавания е гостувал, сред тях беше и "Нека говорят". В петък стана ясно, че Люба Ризова и заместникът й Виктория Бехар напускат телевизията. Директор на новините от 10 февруари става Валя Гиздарска, която досега и в продължение на 5 години бе главен редактор на предаването "Нека говорят". 

Днес Росен Петров ще бъде официално представен на членовете на партията по време на разговорите за коалиционно споразумение с ВМРО. Преди дни той даде заявка, че ще се насочи към политиката, но, проявявайки добро чувство за драматичното, запази историята за прекия ефир. 

Росен Петров е завършил Академията на МВР със специалности "Право" и "Сигурност и борба с престъпността". Работил е около година в Криминална полиция на Столичната дирекция на МВР, като оперативен работник на длъжност — разузнавач първа степен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

"Величие" поиска Николай Марков и Виктория Василева да се оттеглят от ръководството на парламентарната група
"Възраждане" призова за правителство "всички срещу ГЕРБ и ДПС" с третия мандат
Пеевски: Прибързана радост, оставаме монолитни, с Доган вървим напред
5 идеи за обзавеждане на малък апартамент
Бойко Борисов: Няма да участваме повече в преговори, отиваме на избори
Джевдет Чакъров: В групата има напрежение. Да се надяваме, че няма да има разцепление
Близо 1 милиард лева добавена стойност е годишният принос за икономиката на Системата на Кока-Кола в България
Байдън отхвърли призивите да се оттегли от надпреварата за Белия дом, обеща да остане до края