Софиянци да внимават - силният вятър днес ще бъде опасен

Софиянци да внимават - силният вятър днес ще бъде опасен

Софиянци да внимават - силният вятър днес ще бъде опасен

Софиянци трябва да внимават, защото ветровете днес могат да причинят значителни щети, предупредиха от Столична община. Институцията препоръча мерки за безопасност заради очаквания силен вятър, съобщиха от пресцентъра на общината. От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН обявиха жълт код за потенциално опасно време. 

Гражданите трябва да бъдат внимателни, да затворят прозорците на жилищата или офисите си, да отстранят от балконите недобре закрепените предмети като антени, саксии и други, както и да не стоят в близост до елементи на градската среда като рекламни билбордове и дървета, които биха могли да предизвикат инцидент при силен вятър.

Собствениците или ползвателите на търговски обекти да предприемат мерки за укрепване или обезопасяване на елементи на сградите или сергиите, които силния вятър би могъл да отмести. 

Жълт код за силен вятър е обявен и в още 21 области в страната. 

Сред тях са Монтана, Враца, София, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас.

"Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете", съветват от НИМХ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ