Убиецът от Лясковец замерял ученици с буркани

Убиецът от Лясковец замерял ученици с буркани

Три дни след кървавата драма в Лясковец, напрежението в града се успокоява. В петък при специализирана операция 53-годишният Петко Савов Петков застреля спецполицая Емил Шарков и рани трима други. Мъжът, който е с психични отклонения, от месеци заплашвал да употреби оръжие срещу децата, посещаващи близкото училище. Той се е оплаквал, че те му пречат с шумните си игри в училищния двор, който е точно срещу терасата му.

Директорът на СОУ „Максим Райкович" в Лясковец Николай Кожухаров, чиито ученици са били заплашвани от Петков, обясни за Нова телевизия, че в града вече е спокойно, училището е отворило врати и децата вече са в час. По думите му предстои всички класни ръководители да говорят с учениците по набелязани проблеми. Ще има срещи и с училищния психолог.

Ученици от своя страна потвърдиха, че не са виждали Петко Петков да излиза от вкъщи и са ставали свидетели на неговите заплахи, че ще стреля по тях. Едно от момчетата пък разказа, че в края на февруари Петков е хвърлял буркани по децата.

Учениците искат да се издигне паметник на загиналия полицай Емил Шарков, който беше погребан вчера с почести. Те са на мнение, че гражданите трябва да му се отблагодарят по някакъв начин.

Вижте още: Екшън в Лясковец: Психично болен се барикадира в дома си и откри огън срещу училище

Вижте още: Стрелецът от Лясковец е задържан

Вижте още: Защо никой не предотврати трагедията в Лясковец?

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ