ФИФА отмени наказанието на българския национал по футбол

ФИФА отмени наказанието на българския национал по футбол

ФИФА отмени наказанието на българския национал по футбол

Световната футболна федерация отмени наказанието на Йордан Минев броени часове след като спря състезателните му права за 30 дни. В официално писмо ФИФА разясни, че след проведени разисквания е установено, че няма нарушение на антидопинговите правила.

„След светкавичната намеса на Българския футболен съюз днес следобед бе получен официален факс от председателя на Дисциплинарната комисия на ФИФА Клаудио Зулсер, в който мярката спрямо футболиста е отменена”, се казва в изявление на Българския футболен съюз (БФС).

„Тя му бе наложена по-рано тази сутрин заради положителна проба за забранени вещества след световната квалификация Малта - България (1:2) на 10 септември. Българският футболен съюз бе официално уведомен за казуса от световната централа в сряда (25.09.2013 г.) По инициатива на президента Борислав Михайлов в четвъртък (26.09.) в сградата на БФС се проведе среща със самия футболист, негов адвокат, лекаря на националите д-р Бочев и изпълнителния директор на ПФК Лудогорец Ангел Петричев. На базата на представената документация бе изяснено, че в случая с Йордан Минев не става дума за допинг, а за разминаване в медицинските термини при описание на лечение на контузия.

Както е известно, Минев получи травма в гърба при загубата с 0:1 от Италия в Палермо и в дните преди двубоя с Малта в Ла Валета му е била поставена една инжекция, която обаче е надлежно описана в документацията на д-р Бочев, както изискват световната антидопингова комисия и ФИФА.

Веднага след срещата всички тези факти бяха обяснени от президента Михайлов на отговорните фактори във ФИФА, които получиха и необходимата документация, и малко по-късно дисциплинарната мярка срещу Йордан Минев бе свалена. Въпреки това Българският футболен съюз и ПФК Лудогорец ще направят необходимото, за да изяснят докрай случая и дали се налагат допълнителни действия по казуса”, се казва в изявлението на БФС.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ