Цацаров назначи пълна данъчна ревизия на имотите на Цветанов

Цацаров назначи пълна данъчна ревизия на имотите на Цветанов

Цацаров назначи пълна данъчна ревизия на имотите на Цветанов

Възложена е пълна данъчна ревизия по случая с имотите на Цветан Цветанов. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от "Фокус".

"В конкретния случай на данъчните органи не е възложена проверка, не е възложено изготвянето на доклад. Възложена е пълна данъчна ревизия, с всички процесуални последици по съответния кодекс. Има разлика, защото при извършването на предната проверка е била възложена проверка и тя е завършила с доклад тип справка. В конкретния случай на ръководителя на НАП е разпоредено от наблюдаващия прокурор разпореждането на пълна данъчна ревизия. Тя ще покаже оттук нататък как ще действа Прокуратурата", каза още Сотир Цацаров.

На въпроса какви са новите данни, които наложиха имотите на Цветан Цветанов да бъдат проверени, главният прокурор посочи, че към момента те не могат да бъдат разкрити публично, тъй като са от особено значение за разследването.

Във връзка със случая, известен като "бебето от фризера" от Горна Оряховица, главният прокурор Сотир Цацаров каза: "Делото срещу Цветан Цветанов е възобновено, защото така е преценил прокурорът. Той е преценил, че се налага допълнителна проверка. Не съм го възобновил аз."

На въпрос дали ще поиска отново имунитета на Цветан Цветанов във връзка с бебето от фризера в Горна Оряховица, Цацаров отговори, че "когато прокуратурата има да съобщи нещо по този въпрос, тя ще го направи с конкретни факти".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ