БСП: Политическата ситуация у нас е добре организиран хаос, ДБ: Има турбуленции в управлението

БСП: Политическата ситуация у нас е добре организиран хаос, ДБ: Има турбуленции в управлението

БСП: Политическата ситуация у нас е добре организиран хаос, ДБ: Има турбуленции в управлението

"Политическата ситуация в момента е добре организиран хаос. Няма център, който да управлява страната. Няма политики, които да се изготвят от този център и да имат ясно послание. Няма приоритети и цели", заяви пред БНТ Драгомир Стойнев от БСП.

„Това правителство е вредно. Таксата от 20 лв. на мегаватчас е безсмислена. Сега финансовият министър ще отмени приходите от тази такса, защото няма как да ги събере. Дерогацията е европейско решение, ако някой смята, че има злоупотреби, нека да има разследване, да се назначи особен управител в "Лукойл", за да се види дали има изтичане на средства", допълни Драгомир Стойнев. Според него друг нефт на този етап, толкова бързо, България няма откъде да си достави.

"Нито един вот на недоверие не е безсмислен. Границата ни не се охранява добре. Както министърът на вътрешните работи е виновен, дали не е виновен и главният секретар на МВР", каза още Драгомир Стойнев.

„Важно е да се успокоят страстите и да се работи за София. Надявам се да има диалог в Столична община, тогава се взимат правилните решения. На следващите избори ще се готвим за кметското място. БСП ще има собствена кандидатура за председател на Столичния общински съвет, хубаво е да не се стига до нови избори за общински съветници", каза Стойнев.

"Няма зависимост, няма заплахи на никакво ниво. Г-н Пеевски е свободен да прави твърдения. Правителството има много ясен път и ясни приоритети - Конституцията, еврозоната, Шенген, смените в регулаторите, реформите в службите", заяви пред БНТ и Ивайло Мирчев от "Демократична България". По думите му от ПП-ДБ са готови да отидат на нови избори, когато подкрепата за това правителство стане безсмислена. "Обстановката е сложна, има достатъчно турбуленции в управлението", допълни Ивайло Мирчев. Той поясни, че от "Демократична България" са предложили да бъде назначен особен управител в "Лукойл". "Защо по време на служебното правителство "Лукойл" не е контролиран по никакъв начин, да представи план и да му бъде изискан отчет как се реализира този план за преминаване от руски към неруски петрол. Най-хубавото, което можем да направим, е да прекратим дерогацията, но има риск. Сега цените ще бъдат поддържани във времето и на 1 март "Лукойл" ще може спокойно да премине към друг сорт нефт", отбеляза Ивайло Мирчев и подчерта, че трябва да бъдат направени проверки в "Лукойл" дали е имало контрабандни практики.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Цитат на деня
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка