ГЕРБ-СДС и ДПС с общ проект за великденски добавки за пенсионерите 

ГЕРБ-СДС и ДПС с общ проект за великденски добавки за пенсионерите 

ГЕРБ-СДС и ДПС с общ проект за великденски добавки за пенсионерите 

Великденска добавка от 75 лв. за пенсионерите, чиито доходи са под линията на бедност предлагат с промени в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) от социалната и бюджетната парламентарни комисии. За мярката ще са необходими 40 млн. лв. и тя ще обхване 534 хиляди пенсионери. 

"В страната има 534 000 души с пенсия под 526 лева. Ние смятаме, че вместо да се правят дарителски кампании, държавата трябва да възстанови традицията за Великден и Коледа пенсионерите да получават добавки", обясни председателят на комисията по въпросите на труда, социалната и демографската политика Деница Сачева.

Сачева посочи, че разчитат на подкрепа от всички колеги в парламента и посочи, че се след приемането на законопроекта, от Националния осигуритиелен институт трябва да определят извънредна дата, с която тези добавки да бъдат изплатени още преди Великден. 

"Разходите за великденски добавки не касаят трансфери от бюджета и ще се възстановяват с бюджета на НОИ и вътрешни размествания. В следващия месец след внимателен анализ на приходите и разходите ще се търсят други възможности за подкрепа на други социално-уязвими групи от българското общество", каза председателят на комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев. 

От двете формации отрекоха това да е предизборна инициатива. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ