Глобяват с близо 1 млн. лв. фирмата, забавила ремонта на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III"

Глобяват с близо 1 млн. лв. фирмата, забавила ремонта на трамвайното трасе по бул. Цар Борис III

Глобяват с близо 1 млн. лв. фирмата, забавила ремонта на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III"

Пуснаха движението на трамвай №5 по маршрута от Съдебната палата до Бъкстон след ремонт, продължил близо година и половина. Заради забавяне в срока за приключване на първия участък от ремонта, обаче Столичната община ще наложи глоба на изпълнителя - максимална санкция от 10% от стойността на ремонта или малко под 1 млн. лв. Това съобщи в профила си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Столичният кмет се похвали, че от днес движението на трамвай №5 по маршрута от Съдебна палата до трамвайно ухо "Бъкстон", е възстановено, а линията ще се обслужва от нови трамвайни мотриси. 

"В участъка по бул. "Македония" е изграден нов линеен парк, по чието продължение трамвайното трасе е озеленено. Така продължаваме "зелените релси" на Руски паметник. Продължава изграждането на ново трамвайно трасе от Околовръстния път до ул. "Райска градина" в обособеното трасе. След това работата ще продължи в обособеното трасе от бул. "Овча купел" до Околовръстния път и по споделеното трасе през "Княжево".За забавата в срока за приключване на първия участък от ремонта, налагаме на изпълнителя максималната санкция от 10% от стойността му или малко под 1 млн. лв.", написа Фандъкова. 

Трамвайните линии №4 и №11 от днес се движат до Околовръстния път (трамвайно ухо "Никола Петков") със следните маршрути:

  • Трамвайна линия №4 - от трамвайно ухо "Никола Петков" по бул. "Цар Борис III" до пл. "Македония", по бул. "Христо Ботев" до кв. "Орландовци".
  • Трамвайна линия №11 ще е със скъсен маршрут до трамвайно ухо "Никола Петков".
  • Заместващата автобусна линия А5 ТМ ще се движи по маршрут от трамвайно ухо "Княжево"“ по бул. "Цар Борис III", бул. "Братя Бъкстон", ул. "Тодор Каблешков" и обратно по бул. "Цар Борис III" до обръщателното колело". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ