МОСВ определи количествата на реките под прага за внимание

МОСВ определи количествата на реките под прага за внимание

МОСВ определи количествата на реките под прага за внимание

Днес и през следващите три дни водните количества на реките ще бъдат под праговете за внимание, информира на сайта си Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Оттам посочват, че нивата ще останат без съществени изменения.

В следобедните и вечерните часове на 24 август, в резултат на валежи, са възможни незначителни повишения на речните нива във водосборите на реките западно от р. Янтра, в средногорските и старопланинските притоци на р. Марица.

От МОСВ напомнят за предупреждението на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за горещо време в по-голяма част от областите в страната. Според прогнозата за времето във вторник и сряда ще бъде горещо, над по-голямата част от страната - и предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони, във вторник ще има краткотрайни валежи. В Западна България ще е почти тихо, в източните райони вятърът ще е слаб до умерен, от североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 33° и 38°.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ