Патриарх Неофит: Отдаваме почит и на нашата славна и непобедима Българска армия

Патриарх Неофит: Отдаваме почит и на нашата славна и непобедима Българска армия

Патриарх Неофит: Отдаваме почит и на нашата славна и непобедима Българска армия

Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи обръщение за Деня на храбростта с освещаване на бойните знамена на Българската армия, съобщиха от Българската патриаршия.

„Вярно съблюдавайки завещаната ни от вековното минало свещена традиция, в деня на всемирно прославения Христов воин и Божи угодник Георги Победоносец отдаваме почит и на нашата славна, и непобедима Българска армия, като всенародно отбелязваме Деня на храбростта. Днес свеждаме глави пред жертвения подвиг на всички знайни и незнайни воини, отдали живота си за нашата родина, защитавайки свободата и независимостта й, както и пред тези, които продължават тяхното родолюбиво дело“, казва в обръщението си Негово Светейшество.

"Знамената на българското воинство, които са свидетелства за несломим дух през хилядолетната ни, изпълнена с превратности история, днес поръсваме с осветена вода, изпросвайки от Всеподателя Бога Неговото благоволение и закрила, предводителство и благодатна помощ - по молитвите на светия великомъченик Георги Победоносец - за защитниците на земното ни отечество. За всички тях, достойни чеда на майка България, които с цената на живота си отстояват сигурността и държавния ни суверенитет, днес Светата ни Църква горещо се моли - Господ да ги укрепва и да им дава сили в жертвеното им служение“, се казва в обръщението. „Нека да просим от Бога мир и благоволение между човеците (срв. Лука 2:14); мира, който Христос ни остави (срв. Йоан 14:27) заедно със Своя нов завет - Завета на любовта, милостта и човеколюбието. По молитвите на Пресвета Богородица, на светия великомъченик и Победоносец Георги, и на всички Свои дивни угодници Всемилостивият и Всещедър Бог да ни укрепва със Своята благодатна помощ и закрила! За много и благословени години! Бог да пази България! Христос Воскресе", отправя своя благослов патриарх Неофит.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ