Полицаите излизат на национален протест на 15 юли

Полицаите излизат на национален протест на 15 юли

Полицаите излизат на национален протест на 15 юли, събота, пред Народното събрание. Те настояват за 10 % увеличение на заплатите в системата на МВР.  "Категорично ще настояваме, до последния възможен момент, това да се случи. В този смисъл сме непреклонни. И пак да подчертая, че каквото и да говори г-н Асен Василев, чрез увеличение на заплащането се дава една оценка на труда ни. Ако това не бъде променено, ние ще приемем, че оценката е ниска, а това сваля мотивацията на служителите".  Това заяви пред БНР заместник-председателят на синдикалната федерация на служителите Илия Кузманов.

Предложеният бюджет не се стреми да мотивира служителите в МВР,  посочват от синдикалната федерация. Разчетите на финансовото ведомство не отчитат по никакъв начин липсата на достатъчно служители, което натоварва допълнително работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко технологично изоставане, липсата на функционални униформи и редица други сериозни проблеми, заявява се още в позицията на синдиката. Според него заложената финансова рамка за ведомството рязко контрастира с изразените от партиите намерения за подобрения в органите за сигурност.

"Ставаме свидетели на поредната гавра със служителите в МВР и сериозно подценяване не само на тяхната работа, но и на риска, на който са подложени", отбелязват от синдиката. Оттам напомнят, че само за 2022 г. седем полицаи са загубили живота си, изпълнявайки служебните си задължения. Подобно пренебрежително отношение за пореден път демотивира работещите в МВР, заявяват от организацията в искането си за увеличение на заплатите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ