В Златоград провеждат референдум за първи път в историята

В Златоград провеждат референдум за първи път в историята

Златоград провежда референдум за първи път в историята си. Жителите трябва да решат днес дали искат нов кооперативен пазар, а общината да изтегли кредит в размер на 1 700 120 лева. Изборният ден във всички 21 избирателни секции в общината е започнал точно в 7:00 часа.

Въпросите, на които отговарят жителите на общината на днешния референдум са:

1. Смятате ли, че при толкова нерешени проблеми в благоустрояването (улици, водопроводи, канализация и др.) в гр. Златоград, Старцево, Ерма река, Долен, Аламовци и в останалите населени места, изграждането на кооперативен пазар е по-важно да се извърши в следващите месеци, при положение, че има съществуващ такъв?

2. Необходимо ли е в момент на икономическа криза Община Златоград да изтегли кредит в размер на 1 700 120 лева за изграждане на Общински кооперативен пазар и този кредит да се изплаща от всички данъкоплатци в продължение на десет години?

3. Съгласни ли сте в центъра на града-до парка, да се изгради кооперативен пазар, вместо подходящ за туристическия облик на града обект?

Според данни от РИК-Смолян от последните парламентарни избори тази пролет, избирателите в община Златоград са 10 355. Допитването ще даде легитимни решения ако в него участват не по малко от 40 на сто от избирателите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ