Най-смъртоносният терористичен акт в историята на Турция - планиран под кодово име „10.10.10"

Най-смъртоносният терористичен акт в историята на Турция - планиран под кодово име „10.10.10

Най-смъртоносният терористичен акт в историята на Турция - планиран под кодово име „10.10.10"

Най-смъртоносният терористичен акт в историята на турската държава е планиран под кодовото название „10.10.10" - 10-о число на десетия месец, в 10 ч. Това е заключението на разследващите, кървавия самоубийствен атентат в Анкара. При нападението загинаха 97 души, а близо 300 бяха ранени.

Разследващите смятат, че атентатът е съвместно дело на групировката "Ислямска държава" и кюрдските терористи от ПКК.

Вследствие на взрива е невъзможно по телесните останки да бъде идентифицирана самоличността на самоубийците, поради което се налага извършването на ДНК анализите. Парчета месо от едното тяло са хвърчали и полепнали по близка до мястото на кошмара сграда, твърдят източници от прокуратурата и полицията. В деня след кървавия инцидент корпусите на гарата бяха основно измити, а прозорците - сменени.

Полицията е иззела всички записи от камерите за видео-наблюдение и е започнала обследването им, като ги подлага на система за разпознаване на лица. Сериозна следа води към изчезналия Емре Алагьоз - брат на извършителя на касапницата в края на юли т.г. в южния град Суруч - Шейх Абдурахман Алагьоз, посочва БГНЕС. Поради това ще бъдат взети ДНК-проби за анализи от семейството на братята, след което те ще се сравнят с пробите от телесните останки на атентаторите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ