Данните за запасите на САЩ се отразиха негативно на цените на петрола

Данните за запасите на САЩ се отразиха негативно на цените на петрола

Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда, тъй като данните показаха нарастване на запасите от суров петрол в САЩ и инвеститорите останаха предпазливи преди вероятно повишение на лихвения процент от Фед, предаде Ройтерс.

Към 09:00 часа българско време днес сортът Брент поевтиня с 0,48 долара, или 0,57%, до 83,16 долара за барел. Цената на американския лек суров петрол WTI се понижи с 0,48 долара, или 0,60%, до 79,15 долара за барел.

Запасите от суров петрол в САЩ се повишиха с около 1,32 млрд. барела през седмицата, приключила на 21 юли, според пазарни източници, цитиращи данни на Американския петролен институт. Анкетирани от Ройтерс анализатори очакваха спад от 2,3 милиона барела.

Данните на правителството на САЩ за запасите трябва да бъдат публикувани по-късно днес.

„Пазарът ще продължи да бъде разкъсван между затягането на глобалното предлагане и страховете от забавяне на търсенето поради забавянето на глобалната икономика“, каза Хироюки Кикукава, президент на NS Trading, подразделение на Nissan Securities,.

Инвеститорите също са предпазливи относно въздействието на решението на Фед за лихвите върху търсенето на петрол.

„Въпреки че пазарът до голяма степен очаква Фед да повиши лихвите днес, всички сигнали, че централните банкери ще имат още работа след това, вероятно ще окажат известен натиск върху рисковите активи“, каза главният стратег по суровините на ING Уорън Патерсън.

Заседанието на Фед започна във вторник, като повечето пазарни участници очакваха централната банка да повиши основния си лихвен процент с 25 базисни пункта.

Цените на суровия петрол се понижиха, след като Брентът и WTI във вторник достигнаха най-високите си стойности от 19 април насам на фона на опасения относно доставките поради съкращенията на добива от Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните съюзниците, известни заедно като ОПЕК+, и обещанията на китайските власти да подкрепят втората по-големи икономика в света.

Въпреки това опасенията за това как Китай, световен потребител номер 2 на петрол, действително ще засили подкрепата за икономическата политика, останаха, като това ограничи движението на цените на петрола.

„Все още трябва да изчакаме действителните политики – рискът е тези политики да не отговарят на очакванията“, каза Патерсън от ING.

Инвеститорите също чакат да видят дали Саудитска Арабия ще удължи доброволните съкращения на производството до септември.

Износът на саудитски петрол е намалял с почти 40% през май спрямо същия период на миналата година, показват последните правителствени данни, публикувани във вторник.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ