Петролът поскъпва преди официалните данни за запасите в САЩ

Петролът поскъпва преди официалните данни за запасите в САЩ

Цените на петрола се понижиха с над 1% в ранната търговия в сряда на фона на глобалните усилия на централните банки да укротят инфлацията и преди очакваното увеличение на запасите от суров петрол в САЩ заради отслабващото търсене, пише Ройтерс.

Към 9:05 часа българско време сортът Брент поевтиня с 1,16 долара, или 1,08%, до 106,2 долара за барел. Цената на американския лек суров петрол WTI се понижи с 1,22 долара, или 1,17%, до 103,0 долара за барел.

Цените на петрола се колебаха между ръст и спад в предходната сесия, тъй като на пазара повлияха както опасенията за предлагането поради западните санкции срещу русия, така и индикациите, че централните банкери ще вдигнат лихвите в опит да преборят инфлацията.

И двата еталона поскъпнаха с около 1% във вторник.

В Съединените щати запасите от суров петрол се повишиха с около 1,9 милиона барела през седмицата, приключила на 15 юли, според пазарни източници, цитиращи данни на Американския петролен институт. Този резултат е близък до прогнозата в проучване на Ройтерс за ръст от 1,4 милиона барел.

Официалните седмични данни за запасите от суров петрол и горива от Администрацията за енергийна информация на САЩ (EIA) се очакват по-късно днес.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ