Тройно поскъпване на парното от 1 юли поиска топлофикацията във Велико Търново

Тройно поскъпване на парното от 1 юли поиска топлофикацията във Велико Търново

Тройно поскъпване на парното от 1 юли поиска топлофикацията във Велико Търново

Тройно поскъпване на парното от 1 юли на фона на поевтиняването на газа и намаляваща инфлация е поискала "Топлофикация В.Търново". Това става ясно от подадените заявления за корекции в тарифите от всички дружества в страната.

В документите има примери както за чувствително намаляване, така и за сериозно поскъпване на топлото, съобщава Нова телевизия.

За София предложената цена за топла вода и отопление от 1 юли е малко под 98 лв. за мегаватчас при 137 лева в момента - т.е. поевтиняване с около 30 на сто.

В Плевен също се задава сериозно намаление на сметките с над 40%. Цената в момента е около 97 лева, а новото предложение е 56 лева за мегаватчас.

Увеличение обаче иска топлофикационното дружество в Бургас.  При 95,20 лева за мегаватчас в момента, предложената нова цена е 118 лева.

Дружествата нямат основание да вдигат цените за парно и топла вода, коментира пред Нова телевизия инж. Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества.
Заявлението е нещо, в което всяка една топлофикация, в зависимост от своята специфика, въвежда разходите, присъщи за дейността. КЕВР ги разглежда и в крайна сметка решава какви да бъдат тези цени, независимо от написаното в заявлението. Няма никакви основания цените на топлото да скочат, за която и да било топлофикация. В най-лошия случай тарифите ще останат същите или близки, но по-скоро ще бъдат намалени. Сегашните цени ще бъдат с 80-90% вероятност намалени", заяви той.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ