Уганда иска да подава електромобили в Русия

Уганда иска да подава електромобили в Русия

Уганда иска да подава електромобили в Русия

Уганда иска да доставя електромобили в Русия. Това съобщи посланикът на страната в Москва Козес Кизиге, в интервю за РИА Новости. Уганда наскоро е започнала производство на собствени електрически превозни средства и вижда бъдеще в руския пазар, казва дипломатът. „Току-що започнахме, но един ден ще изнасяме угандийски електрически превозни средства“, обяснява Кизиге. Той отбеляза, че в момента страната изнася плодове и кафе за Русия.

Електрическите превозни средства, произвеждани в Уганда, са проектирани от държавната компания Kiira Motors. Основана е през 2007 г. с перспектива за износ на индийския пазар. През 2011 г. компанията представи Kiira EV, смятан за първото електрическо превозно средство в Африка. Освен това Уганда е сключила споразумение с KamAZ за изграждане на завод, който ще прави камиони за износ на африканския пазар, каза Кигизе. По думите на посланика страната е отворена и за сътрудничество с други руски автомобилни производители.

По-рано съвместно производство на автомобили в Русия предложи Иран. Наджафи Манеш, председател на борда на директорите на Иранската асоциация за резервни части, изрази мнение, че иранските производители трябва да сключат споразумение за съвместно производство на автомобили с АвтоВАЗ.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Започват проверки в цялата страна на компаниите за бързи кредити
Вицепрезидентът: С нетърпение чакам да има правителство, макар че една реплика ме разтревожи
САЩ избегнаха фалит: Сенатът одобри сделката за тавана на дълга
ОПЕК забрани на журналисти от Ройтерс, Блумбърг и "Уолстрийт Джърнъл" да посещават централата на картела във Виена
Николай Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но съставът на кабинета е консенсусен
17 депутати наказани с порицание за сблъсъка в парламента
Страните от БРИКС зоват за ребалансиране на глобалния ред
Големи американски компании обмислят изтегляне на производството си от Китай и Виетнам