LinkedIn обещава да ограничи имейлите

LinkedIn обещава да ограничи имейлите

Професионалната социална мрежа Linkedin признава, че "в малкото е многото" и поема ангажимент да намали броя на изпращаните от нея имейли до потребителите, предаде Би Би Си.

В последните години електронната поща на хиляди регистрирани в LinkedIn хора се задръства от множеството писма, които мрежата им изпраща ежедневно по различни поводи. Компанията обещава да изпраща имейли вече по-рядко и писмата й да бъдат по-тясно свързани с получателите. Решението е взето след оплаквания на регистрирани. 

Сега вече вместо информативен имейл за всяка покана за контакт, сайтът ще праща само един обобщаващ имейл седмично с информация за всички покани. Членовете на LinkedIn, които участват в професионални групи, ще получават седмичен обобщаващ имейл, вместо обновления на пощата за всичко ново от групата. Целта е да се намали броя на мейлите до потребителите с 40%, посочва компанията. 

LinkedIn беше стартирана през 2003 г. в хола на съоснователя й Рийд Хофман. Потребителите й достигнаха 350 млн. Основно се използва за търсене на работа и създаване на контакти.