Shelly донесе ръст на приходите над очакваното за Алтерко

Shelly донесе ръст на приходите над очакваното за Алтерко

Shelly донесе ръст на приходите над очакваното за Алтерко

Ръст от над 37% на консолидираните приходи от продажби за първите шест месеца на годината спрямо същия период през 2021 отчете Алтерко. По предварителни данни приходите от над 100-те пазара, на които компанията, технологичен иноватор в IoT сферата оперира, са в размер на 35,9 млн. лв. (18,3 млн. евро), като преобладаващ дял от тях – 34,2 млн. лв. (17,5 млн. евро), идват от продуктовата линия за домашна автоматизация на компанията – Shelly. Линията смарт устройства отчита 37,5% ръст спрямо същия период през 2021 г. на базата на предварителни вътрешни изчисления на компанията за 2022 г. Другият водещ бранд на компанията MyKi, включващ GPS устройства и такива за лична грижа, също регистрира повишен потребителски интерес и 28.3% по-силни приходи от продажби за първите 6 месеца (1,7 млн. лв.). Така брандът възвръща резултатите си отреди старта на световната пандемия. Компанията ще публикува официалните си финансови резултати за второто тримесечие на 2022 г. на консолидирана база не по-късно от 29 август 2022 г.

Силните приходни резултати на Алтерко надхвърлят прогнозните очаквания, както за второто тримесечие, така и за първата половина на 2022 г., и потвърждават стратегията, предприета в последните месеци от мениджмънта на компанията за насочване на усилията към интелигентни устройства за измерване и оптимизация на консумираната електроенергия.

„Финансовите резултати, постигнати за първите 6 месеца все повече ни приближават към основната ни цел да бъдем в топ 10 на водещите IoT компании на европейския пазар. Енергийната ефективност е един от фокусите ни през 2022 г. за постигане на тази цел“, коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор и основател на Алтерко.

Компанията планира премиера на нови интелигентни устройва за дома и офиса от линията Shelly. Още следващата седмица Алтерко ще добави няколко нови попълнения съм портфолиото на бранда, а представянето им ще може да бъде гледано на живо от всички краища на света на 20 юли от 19:00 ч.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ