Вътрешен доклад отчита 1000 катастрофи заради автопилота на Tesla

Вътрешен доклад отчита 1000 катастрофи заради автопилота на  Tesla

Вътрешен доклад отчита 1000 катастрофи заради автопилота на Tesla

Проблемите със системите за подпомагане на водача на Tesla са много по-големи от досега известните. Това показват вътрешните данни на компанията на милиардера Илън Мъск. От 2015 г. насам има над 1000 аварии, свързани с автопилота на американския автогигант.

Изтичане на данни с около 100 гигабайта вътрешна информация от компанията постави Tesla в деликатна ситуация. Според тях в последните години е имало повече от 1000 произшествия във връзка със системите за подпомагане на водача или т.нар. автопилот.

Германският вестник Handelsblatt разполага с около 23 000 файла от "Тесла". Те включват поверителни документи, свързани с инциденти с автопилота на колите. Компанията не коментира изтичането на данни и поиска от вестника да изтрие записите. Бивш служител е изнесъл тайно информацията от компанията. Tesla обмисля правни действия.

Проблемите със системите за подпомагане на водача, описани в данните, са тревожни. Според Handelsblatt записите за опасения за сигурността са на повече от 3000 клиенти. 2400 души са с оплаквания за самоускоряване, повече от 1500 са имали проблем със спирачните функции, има 139 случая на аварийно спиране и 383 докладвани фантомни спирания поради фалшиви предупреждения за сблъсък.

Говори се, че дори е имало повече от 1000 инцидента в резултат на неизправности на усъвършенстваните системи за подпомагане на водача на Tesla. Периодът на оплакванията на клиентите е от 2015 г. до март 2022 г. Повечето от проблемите са възникнали в САЩ, но има и инциденти от Европа.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ