Застрахователният брокер SDI става част от световен финтех лидер

Застрахователният брокер SDI става част от световен финтех лидер

Застрахователният брокер SDI става част от световен финтех лидер

Най-големият застрахователен брокер в България, SDI, се присъединява към глобалния финтех лидер "Акришуър" (Acrisure), съобщиха от компанията.  Acrisure е глобална финтех компания, която свързва клиентите с решения, които им помагат да растат и да защитават това, което е важно за тях. Американската компания  оперира в 21 държави и реализира годишни приходи от над 4 милиарда щатски долара. Само за последните 8 години Acrisure e пораснала над 100 пъти, като от 2017 година насам осъществява средно на година над 100 сделки по сливания и придобивания.

След сделката SDI ще запази мениджърския си екип и стратегията си за развитие, като в същото време се възползва от глобалното присъствие и международен опит на Acrisure,  посочват от компанията .

 Сделката се осъществява чрез полското подразделение на Acrisure – Unilink S.A., която развива бизнеса на групата в Централна и Източна Европа. През януари 2021 г.  Unilink S.A.,  стана мажоритарен собственик на I&G Brokers - един от големите застрахователни брокери в България.

Очаква се сделката, по която финансови параметри не се съобщават, да бъде финализирана до края на септември.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ