Възходи и вълнения на впечатляващия Марио Балотели

Възходи и вълнения на впечатляващия Марио Балотели

Възходи и вълнения на впечатляващия Марио Балотели

Освен че вкарва голове, 23-годишната италианска футболна звезда Марио Балотели внася истинско шоу във футбола. Играчът, който се доказа в полза на Италия по време на Световното първенство по футбол в Бразилия, живее охолен, изпълнен със забавления и странни вкусове живот.

В определени моменти от кариерата си Балотели се държа като истински гений на футболната арена. В други стана повод за смях сред широката публика. Независимо дали подпалва банята си с фойерверк, боядисва бентлито си в камуфлажен цвят или участва в частна аудиенция при папата, той никога не е скучен.

Ето и някои любопитни факти от впечатляващия живот на Супер Марио или Октопода, роден в Палермо в семейство на ганайски емигранти и осиновен от италианското семейство Балотели. Изброява ги Business Insider.

● Печели приблизително 7 милиона долара годишно, играейки в „Милан“. Освен това печели сериозни суми и от договора си за рекламно партньорство с Puma, на която е официално лице.

● През 2013 г. носи на терена бутонки, декорирани като страниците на вестник със заглавия, свързани със самия него. Това се случи, докато Nike, Pumа и Adidas се надпреварваха да търсят от него рекламно партньоство.

● Марио е най-скъпият играч в Италия. Пазарната му стойност се оценява на 50 милиона долара. и е 21 в световната ранглиста за най-скъпи футболисти.

● Считан е за най-голяма мейнстрийм звезда на Италия. Един от най-противоречивите световноизвестни италианци.

● Не пести за удоволствия. Забелязван е да кара собствени ферари, бентли, ауди и мазерати. Твърди, че е подарил бентлито си за 250 000 долара, боядисано в камуфлажен цвят, на съотборник, който впоследствие сменил цвета му.

● Когато играеше за „Манчестър Сити“, живееше в къща с месечен наем от 3 млн. долара. По това време плати стотици хиляди долари глоби на английските власти. 200 000 долара бе глобен само защото отиде на клуб две нощи преди важна игра. През декември 2012 г. бе глобен 570 000 долара за това, че ритна главата на опонент на терена. Когато пристигна в Англия, получи и 27 глоби за нарушения по време на шофиране, които общо възлязоха на 16 000 долара.

● Балотели дори опита да влезе в юмручен бой и с треньорса си в „Манчестър Сити“.

● През 2011 г. показа на терена фланелка с надпис „Защо винаги аз?“, след като вкара гол на „Манчестър Юнайтед“. Този род фланелки са забранени от ФИФА.

● Британските таблоиди го обичат и следят с особено внимание любовния му живот. Настоящата му приятелка е белгийският модел Фани Неуеша.

● Наложи се временно да се изнесе от дома си в Италия през 2012 г., след като фойерверки на парти подпалиха и изгориха банята му.

● В къщата му в Милано има златна статуя на него самия в реален размер, инкрустирана с диаманти.

● Въпреки агресивното си поведение на терена и нарушенията си в реалния живот, Балотели е сравнително „безобиден“. Най-човешкото му лице, отразено от медиите, бе показано, когато прегърна осиновилата го майка Силвия след финала на Европейското първенство по футбол през 2012 г. Биологичните му родители от Гана предявиха претенции към него след като се сдоби с футболна слава, но Балотели ги обвини в търсене на облаги.

● Едно от качествата му, за които чуждестранните медии го уважват, е че е бил жертва на расова дискриминация по време на израстването си и в началото на футболната си кариера, включително от италиански футболни фенове, но в повечето случаи е реагирал интелигентно.

● Супер Марио съобщи за пристигането си в Бразилия, публикувайки анимационна снимка на самия него, като Христос Спасителя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ