Петър Митев е първият българин в световната мрежа за динамично развиващи се предприемачи на Endeavor

Петър Митев е първият българин в световната мрежа за динамично развиващи се предприемачи на Endeavor

Петър Митев е първият българин в световната мрежа за динамично развиващи се предприемачи на Endeavor

Петър Митев е първият българин в световната мрежа за динамично развиващи се предприемачи на Endeavor, съобщиха от българския офис на организацията.

Митев, който е изпълнителен директор на „Chaos Group“ - една от най-успешните български компании и глобален лидер в създаването на софтуерни продукти за 3D визуализации, ще чертае бъдещата стратегия на компанията в сътрудничество с ментори на Endeavor и бизнес консултанти oт водещи консултантски компании в света. „Chaos Group“ бележи ръст в приходите и печалбата си през всяка от последните пет години, а софтуерът й V-Ray вече е утвърден като стандарт в множество индустрии като визуални ефекти, архитектура, продуктов и индустриален дизайн, медии и други.

Петър Митев стана част от световната мрежа за предприемачи Endeavor по време на международния селекционен панел в Маракеш, Мароко. Той е първият български предприемач, който достига до селекция в Endeavor. Мрежата на организацията е активна в 23 страни и помага на местни предприемачи да разрастват бизнесите си, така че да бъдат ключови фактори за дългосрочния икономически растеж на страните си, да създават нови работни места и иновации, както и да подкрепят новото поколение предприемачи.

Само за 2014 г. предприемачите в мрежата на Endeavor са генерирали приходи от близо 8 милиарда долара и са създали над половин милион работни места. През лятото на 2015 г. Endeavor отваря офис в България като трети в Европа и вече активно набира предприемачи, които искат да станат част от мрежата.

Петър Митев достигна до финалите след дълъг процес на подбор и редица интервюта с международни ментори и членове на Управителния Съвет на Endeavor Bulgaria. На финалния етап от подбора, Митев представи себе си, успехите на ръководената от него компания досега и визията си за развитие в три поредни интервюта по 45 минути пред шестима световни бизнес лидери с опит в различни индустрии и на различни пазари. Сред тях е и Майк Касиди, вицепрезидент в Google и лидер на Project Loon, инициативата на технологичния гигант да предостави Интернет на хората от селските и отдалечените райони по света чрез използване на глобална мрежа от височинни балони. Касиди поздрави Петър Митев за успеха му в завладяване на пазара за 3D рендиране в глобален план и намирането на пазарна ниша, която напълно е успял да доминира и го определи го като изключително ерудиран и опитен предприемач, който има способността и качествата да продължи да развива „Chaos Group“ заедно с неговия дългогодишен приятел и партньор Владимир Койлазов.

Ставайки част от мрежата на Endeavor, Митев ще получи достъп до специален консултативен съвет, който ще му помага при разработването и изпълнението на бъдещата стратегия за растеж на „Chaos Group“. Той ще получи и подкрепа при навлизането на нови пазари с помощта на глобалната мрежа от повече от 4 000 ментора на Endeavor, достъп до бизнес консултанти oт водещи консултантски компании в света като EY и Bain, възможност за обучение в програми за предприемачи в Harvard, Stanford и MIT, както и пряк достъп до най-реномираните и активни инвеститори по света, с които Endeavor работи от години.

Управителният Съвет и екипът на Endeavor Bulgaria се гордеят с избора на Петър като първия българин в тази елитна мрежа от глобални предприемачи и ще го подкрепят занапред при реализацията на амбициозните му планове за „Chaos Group“. „С такива предприемачи трансформираме България в център за иновации и предприемачество, създавайки ролеви модели и вдъхновяващи истории за поколения напред.“, коментира Иво Евгениев, председател на Управителния Съвет на Endeavor Bulgaria.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ