Превърнаха в книга търсенето по думи в Google

Превърнаха в книга търсенето по думи в Google

Превърнаха в книга търсенето по думи в Google

Уникален проект реализираха британските художници Феликс Хейс и Бен Уест. Те създадоха и оптечатаха книга, в която са съпоставени думи от английския речник и изображенията, които излизат при изписването им в търсачката на Google.

Книгата е от 1240 страници и съдържа 21 хил. думи. За съставянето на съдържанието й, художниците написали специален скрипт, който взема първото, появяващо се в Google изображение при изписване на съответната думи. Втори скрипт подредил всички картинки, събрани по този начин и в три колонки и ги запаметил в PDF-файл, който бил отпечатан и оформен като книга със заглавие "Google".

Тъй като принципът на търсене е универсален, единият от авторите на проекта, Бен Уест признава, че около половината от съдържанието на произведението са нелицеприятни медицински снимки, порнография, расисъм и „лоши анимации”, разказва сайтът Creative Applications. Затова и художникът определя сборника Google като „нефилтрирано отражение” на културата в наши дни.

Предстои отпечатването й в тираж, който все още е в процес на договаряне. Засега може да се разгледа на сайтовете на нейните автори Хейс и Уест, където са публикувани видео клипове, "разлистващи" в ускорен режим всяка страница от необикновената книга. Има и възможност за по-дълга пауза върху страница, чрез кликване. Пробвайте в качените хиперлинкове.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ