10 цитата от Антонио Бандерас

10 цитата от Антонио Бандерас

10 цитата от Антонио Бандерас

Един от най-обичаните и талантливи холивудски актьори, Антонио Бандерас става днес на 53 години. Актьорът, режисьор, танцьор, певец и просто красавец Хосе Антонио Домингес Бандерас се ражда на 10 август, 1960 г. в Малага. До 14-годишна възраст мечтае за футболна кариера и усилено тренира, но тежка травма на коляното завинаги го лишава от тази мечта. Когато се премества от Испания, за да прави кариера в Холивуд, не знае и дума английски. Налага му се да го учи в крачка, по слух. „А сега ме канят да участвам в озвучаване на хитови проекти”, шегува се по този повод Бандерас, който дава гласа си на Котарака в чизми във всички серии на „Шрек, както и в анимацията „Котаракът в чизми”.

Една от най-смешните небивалици, които е чувал за себе си е, че се подготвя за полет в космоса заради снимки на филм. Забавлява го много и слуха от времето, в което работи с Педро Алмодовар, че е гей.

Талантът на Бандерас е оценен със звезда в „Алеята на славата” в Холивуд с мотива за цялостен принос в развитието на киноиндустрията.

Не се притеснява от старостта, напротив, приема я с присъщото си чувство за хумор и мъдрост. Въпреки бръчките по лицето му и среброто в косите, за разлика от повечето си колеги не предприема никакви опити да изглежда по-млад от годините си. „Остаряването е нещо напълно нормално. Доволен съм, когато хората казват за мен „даа, поостаря, побеля!” В края на краищата и вие бихте се побъркали от този скапан етикет „Латино любовник”. 

Ето още някои негови размисли, определящи житейската му философия:

1. Не искам нищо, което не съм заслужил, но ако ми предложат повече пари, не съм глупак да ги откажа.

2. Може би бих могъл да бъда жена — само, за да видя как изглежда светът от другата страна.

3. Обичам да ходя навсякъде. И обичам да започвам нови неща.

4. Напълно поемам риска, играта на покер, което означава да бъдеш артист и аз ще се опитам да направя филм, който точно отразява това, което е в моята глава.

5. Конституцията на тази страна (б.р. САЩ) е написана преди 200 години. Къщата, в която живея в Мадрид е на 350 години! Америка все още е проект и вие работите по нея и привличате нови неща за нея всеки ден. Това е красиво за гледане.

6. Обичам разнообразието в Америка. Обичам простото, нормално чувство за хумор което американците имат. Не е извратено, като в някои държави. И също така обичам колко нова е Америка.

7. Мисля че Шрек оказва влияние и в по-големите хора. И има толкова много неща във филма, които сме видели и не са за деца. Децата не биха разбрали дадени неща.

8. Ако повикаш котка, тя може и да не дойде. Което не се случва с кучетата. Те са различен вид животни. Мисля, че котките са много секси в начина, по който се движат.

9. Харесвам Зоро, защото той работи за хората. Това е образ, който винаги съм намирал за наистина приятен.

10. Има някои филми, които бих искал да забравя до края на живота ми. Но дори тези филми ме научиха на някои неща.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ