Марго Роби получи австралийски "Оскар" за филма "Барби"

Марго Роби получи австралийски Оскар за филма Барби

Марго Роби получи австралийски "Оскар" за филма "Барби"

Холивудската актриса Марго Роби получи няколко награди от Австралийската академия за филмово и телевизионно изкуство, става ясно от съобщение на официалния сайт на австралийските Оскари.

Филмът "Барби" - една от най-касовите продукции за миналата година беше награден в категорията Международен филм, като приза за най-добър филм и най-добра актриса получи Марго Роби, а Райън Гослинг спечели наградата за най-добър актьор в поддържаща роля. Марго Роби получи и наградата „Новатор на годината“ за 2024 г. за постиженията си както пред, така и зад камерата, благодарение на продуцентската си компания LuckyChap. 

На 23 януари Академията за филмово изкуство и наука обяви номинираните за 96-те награди Оскар, които ще се проведат на 10 март. Марго Роби не беше в списъка, което предизвика недоумение в част от филмовата индустрия. Райън Гослинг, който бе номиниран за най-добра поддържаща мъжка роля във филма изрази разочарованието си, че Американската академия за филмово изкуство и наука не е оценила приноса на Марго Роби и режисьорката Грета Геруиг. Според него работата на Марго Роби и Грета Геруиг "трябва да бъде отбелязана заедно с работата на други много достойни номинирани".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ