"Прасковен мъх" - PANTONE обяви цвета на 2024 г.

Прасковен мъх -  PANTONE обяви цвета на 2024 г.

"Прасковен мъх" - PANTONE обяви цвета на 2024 г.

Топлина, уют, спокойствие, близост - време е да се обърнем към себе си и истински важните неща, които са изостанали на заден план в последните години. Американският институт за цветовете PANTONE ни предлага да поемем на това пътешествие с културните кодове на цвета на 2024 година "13-1023 Peach Fuzz /в превод от англ. - прасковен мъх".

Нежно чувствен, сладък и ефирен PANTONE 13-1023 Peach Fuzz е прасковен нюанс, който носи усещане за доброта и нежност, предавайки послание за грижа и споделяне, общност и сътрудничество, поясняват от института.

"Топъл и уютен нюанс, подчертаващ желанието ни за сближаване с другите или за наслаждаване на моменти на спокойствие и усещането за убежище, което създава, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz представя свеж подход към една нова мекота. Привлекателен прасковен нюанс, меко сгушен между розово и оранжево, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz вдъхновява принадлежност, пренастройване и възможност за грижа, предизвиквайки атмосфера на спокойствие, предлагайки ни пространство, в което да бъдем, да чувстваме, да се лекуваме и от което да процъфтяваме.", допълват от PANTONE в описанието за избора на цвета на следващата година.

В същото време това е и цвят, който предизвиква нова модерност, внасяйки лекота и сдържана красота в дигиталния свят.

Защо точно Peach Fuzz 13-1023?

В свят, в който все повече се набляга на продуктивността и професионалните постижения, е изключително важно да насърчаваме вътрешната си същност и да намираме моменти на отдих, творчество и човешка връзка сред шума и суетата на съвременния живот, обясняват мотивите за избора си от PANTONE. И още: "докато се ориентираме в настоящето и градим към един нов свят, правим преоценка на това, какво е истински важно. Преформулирайки начина, по който искаме да живеем, ние изразяваме себе си с по-голяма целенасоченост и внимание. Пренастройвайки приоритетите си, за да се съобразят с вътрешните ни ценности, ние се фокусираме върху здравето и благополучието, както психическо, така и физическо, и ценим специалното - топлината и уюта на прекарването на време с приятели и семейство или просто отделянето на миг време за себе си. Имайки предвид това, искахме да се обърнем към цвят, който може да се фокусира върху важността на общността и обединяването с другите. Цветът, който избрахме за цвят на годината Pantone 2024 е израз на желанието ни да искаме да сме близо до тези, които обичаме, и радостта, която получаваме, когато си позволим да се настроим към това, което сме, и просто да се насладим на момент на спокойствие насаме. Цвят, чиято топла и приветлива прегръдка предава послание за състрадание и съпричастност."

PANTONE 13-1023 Peach Fuzz е кадифено нежна праскова, чийто всеобхватен дух обогатява сърцето, ума и тялото. Запознайте се с този дух във видеото, което следва!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ