Virgin Galactic изпрати седми туристически полет в Космоса

Virgin Galactic изпрати седми туристически полет в Космоса

Virgin Galactic изпрати седми туристически полет в Космоса

Турски, американски и италиански пътници участваха в поредната мисия за космически туризъм на компанията на Ричард Брансън Virgin Galactic. Полетът, продължал малко повече от час е достигнал височина от около 88,5.

Шестима души бяха изстреляни в суборбиталното пространство, сред които турски астронавт и трима космически туристи.

Мисията, наречена Galactic 07, достигна височина от 54,4 мили (87,5 км) и отбеляза седмия търговски космически полет на Virgin Galactic с Unity, който се "пенсионира", за да освободи място за новия клас космически кораби на компанията „Делта“ през 2026-та година

„Ще ми трябва много повече време, за да се опитам да преработя това, което току-що се случи“, заяви Тува Атасевер, астронавтът на Турската космическа агенция, участващ в полета, на пресконференция след полета, като добави, че гледката към Земята е неописуема. "Това не е нещо, което може да се опише с прилагателни. Това е нещо, което се преживява... просто го усещаш в стомаха си."

Туристическия полет Galactic 07 е излетял и се е върнал на космодрума „Америка“ в Ню Мексико в събота, предаде "Ройтерс".

„Ще ми трябва още много време, за да се опитам да осмисля това, което току-що се случи“, каза Тува Атасевер, астронавт на Турската космическа агенция, на пресконференция след полета, като добави, че гледката към Земята е неописуема. "Това не е нещо, което може да се опише с прилагателни. Това е нещо, което се преживява... просто го усещаш в стомаха си", каза още той.

Пътуването на Атасевер с Galactic 07 е осъществено с посредничеството на Axiom Space - компания, която по-рано тази година също така изпрати турски астронавт до Международната космическа станция заедно със SpaceX в рамките на частната мисия Ax-3. Атасевер беше резервен астронавт на полета на Ax-3 и наблюдаваше три различни експеримента на Galactic 07.

Към Атасевер в полета на Virgin Galactic се присъединиха командирът на VSS Unity Никола Печил и пилотът Джамил Джанджуа. 

Коментари
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ